بسیاری از برندگان جایزهی نوبل در سالهای گذشته، کسانی هستند که درآلمان به دنیا آمدهاند ولی در خارج از این کشور، بهویژه در ایالات متّحدهی امریکا زندگی میکنند. امروزه آلمان در بخش پژوهش بیش از پیش به سرمایهگذاری میپردازد. بهگونهای که سالانه تقریباً ۴۵ میلیارد یورو به بخش پژوهش و توسعه تعلّق میگیرد.
آلمان نه تنها به سرمایهگذاری در بخش پژوهش سامان میدهد، بلکه با قوانین تازهی مهاجرت، به پژوهشگران خارجی و همراهان آنها شانس و انگیزهی بهتری برای سفر به آلمان میدهد. در یک کلام: آلمان میخواهد، به کارخانهی تولیدکنندهی ایدههای نو تبدیل گردد. آلمان که از نظر اقتصادی یکی از بزرگترین صادرکنندگان کالا، خدمات و تکنولوژی در جهان محسوب میشود، سالهاست که با برنامههای گوناگون در صدد واردات سلولهای خاکستری است.ادامه تحصیل در آلمان اعطای بورسهای گوناگون از سوی مراکز پشتیبانی کنندهی پژوهشگران، ارائهی موضوعهای تحقیقاتی جدید از سوی مؤسّسههای علمی و مراکز آموزش عالی و برنامههای ویژهی دولت فدرال آلمان در این خصوص، بیش از پیش آلمان را به عنوان مرکزی ایدهآل برای پژوهش در سطح جهان مطرح کردهاست و پژوهشگران را به خود جذب میکند.
مراکز علمی مسئول بورسیه در آلمان
آلمان، بورسیه های تحصیلی خارج از کشور خود را(برای افرادی غیر آلمانی) به موسساتی همچون DAAD و MaxBlank واگذارکرده است. DAAD تقریبا در اکثر کشورهای دنیا شعبه دارد و به غیر از کار آموزش زبان آلمانی برای مردم هر کشور، کار بررسی پرونده متقاضیان بورسیه تحصیلی آلمان را نیز بررسی می نمایید. متقاضیان برای اخذ بورسیه می توانند با مراجعه حضوری به این موسسه و یا ایمیل درخواست و مدارک خود، پیگیر دریافت بورسیه باشند.
اما دانشگاههای آلمان برای دانشجویانی که در دانشگاهها در حال تحصیل می باشند نیز بورسیه در نظر گرفته است. این بورسیه بیشتر برای مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری می باشد که با نظر استاد راهنمای دانشجو به وی تعلق می گیرد. این کار برای دانشجویان ایرانی که به راحتی با اساتید خود مچ می شوند کار زیاد سختی نیست و معمولا از ترم دوم به بعد به راحتی انجام میگیرد. البته هر چند که دانشگاههای آلمان رایگان هستند اما دریافت مبلغی بورسیه نیز کمک بزرگی به دانشجویان در طی مدت تحصیل می نماید.