تحصیل در کانادا

کانادا بازدید: 458

Study in Canada

 

تحصیل در دانشگاههای کانادا برای متقاضیان به ادامه تحصیل رایگان نبوده و متحمل پرداخت شهریه می باشد. این شهریه بر حسب دانشگاه، شهر و رشته انتخابی متفاوت می باشد. برای مقطع لیسانس شهریه ها بین ۱۲۰۰۰ الی ۱۸۰۰۰ دلار کانادا در سال می باشد، برای مقطع ارشد بین ۱۵۰۰۰ الی ۲۰۰۰۰ و برای مقطع دکتری بالای ۲۰۰۰۰ دلار کانادا در سال می باشد. البته در مقطع دکتری امکان گرفتن بورسیه تحصیلی برای

دانشجویان نیز وجود دارد که به شرایط خاصی همانند معدل فوق لیسانس، نمره زبان و مقاله های علمی و فعالیتهای حرفه ای و تخصصی که متقاضی در طی دوران دانشجویی خود داشته است، بستگی دارد.
شرایط تحصیل در کانادا
برای ادامه تحصیل در دانشگاههای کانادا شما باید از یک مدرسه، کالج، دانشگاه یا دیگر موسسات آموزشی کانادا پذیرش تحصیلی گرفته باشید. همچنین می بایست ثابت کنید که پول کافی برای پرداخت شهریه، مخارج زندگی و هزینه های مراجعت به کشور خودتان در طی دوران تحصیل در کانادا را دارید.
لیسانس
متقاضیان تحصیل در مقطع لیسانس در کشور کانادا می بایست با در دست داشتن گواهی مبنی بر اتمام ۱۲ سال تحصیل دوره های دبستان و دبیرستان (یعنی مدرک پیش دانشگاهی در ایران)می توانند جهت اخذ پذیرش در دانشگاه های کشور کانادا اقدام نمایند
داوطلبانی که آخرین مدرک تحصیلیشان مدرک دیپلم ایران می باشد می توانند با گذراندن دوره پیش دانشگاهی خود در کشور کانادا وارد دانشگاه شوند.
برای اخذ پذیرش از دانشگاه های کشور کانادا ،اخذ نمره ۶ در آزمون آیلتس و یا نمره های مشابه در ازمون تافل الزامی است ولی داوطلب می تواند دوره های آموزش زبان انگلیسی را در کشور کانادا و قبل از شروع دوره های دانشگاهی خود سپری کنند
فوق لیسانس
متقاضیان ورود به مقطع فوق لیسانس در دانشگاه های کانادا را می توان در سه دسته طبقه بندی کرد:
افرادی با سوابق تحصیلی عالی
افرادی که سوابق تحصیلی معمولی دارند ولی فاصله زمانی میان آخرین مقطع و اقدام جهت اخذ ویزا برای ایشان کمتر از دو سال است.
افرادی که بیش از دو سال از آخرین مدرک تحصیلی ایشان میگذرد.
بدیهی است گروه اول بواسطه سابقه درخشان تحصیلی (فاکتورهای این سابقه درخشان معدل کل بالای ۱۷، داشتن مقاله معتبر بویژه مقاله ISI، داشتن نمره GRE یا GMAT مناسب ، نمره IELTS یا TOEFL خوب) می توانند جهت اخذ بورسیه از دانشگاه های معتبر کانادا اقدام نمایند. این گروه از متقاضیان اخذ ویزای دانشجویی کانادا حتی الامکان دریافت هزینه های زندگی علاوه بر هزینه های تحصیلی خود را از دانشگاه های کانادا دارا می باشند. گروه دوم با توجه به شرایط مالی خود می توانند دانشگاه های خوب با هزینه ای در حدود سالیانه ۱۰ تا ۱۸ هزار دلار اقدام نمایند، البته دانشگاه های دیگری نیز در این کشور با هزینه کمتری وجود دارند. این دسته از دانشجویان در دانشگاه های کانادا می توانند با انجام فعالیت های دانشجویی ، در راستای پرداخت شهریه های دانشجویی قدم بردارند. و اما گروه سوم از متقاضیان دریافت ویزای دانشجویی کشور کانادا که ویزای دانشجویی را پلی جهت اخذ اقامت و پیدا کردن کار در این کشور می دانند نیز راه حل های مناسبی جهت دریافت اقامت کانادا از این طریق پیش رو دارند.
دکترا
در تمامی کشورها دوره دکترا دوره ای ۴-۵ ساله است اما بدلیل نظام آموزشی قوی حاکم در کانادا طول دوره دکترا ۲٫۵-۳ سال است. کسانی که چه در کانادا و یا هر کشور دیگری در مقطع فوق لیسانس فارغ التحصیل شده باشند می توانند برای پذیرش در این دوره اقدام کنند. مدرک زبان مورد نیاز برای دوره دکترا IELTS 6.5 و یا تافل ۹۰ است.
بردن همراه (همسر) و فرزندان زیر ۱۸ سال در این دوره میسر است و فرزندان می توانند به راحتی از سیستم آموزشی پیشرفته کانادا استفاده کرده و به تحصیل بپردازند.
پزشکی
رشته های پزشکی در کانادا و آمریکا جزو بهترین و معتبرترین رشته های تحصیلی در سرتاسر جهان می باشند. پزشکان ، دندانپزشکان و پزشکان داروساز نیز به همین دلیل دارای بالاترین سطح درآمد در کانادا و آمریکا هستند. نحوه ورود به رشته های پزشکی، دندانپزشکی؛ و داروسازی در کانادا و آمریکا متفاوت از کشورهایی مانند ایران است. برای تحصیل در این رشته ها ، متقاضیان بایستی ابتدا به مدت دو، سه یا چهار سال سال که بستگی به دانشگاه محل تحصیل دارد، در یک رشته مقطع کارشناسی در کانادا و یا آمریکا تحصیل نمایند. دانشجویان علاقمند به ورود به دانشکده های پزشکی معمولا برای دوره تحصیل کارشناسی خود، رشته های عمومی مانند علوم تجربی (Science)، حرکت شناسی (Kinesiology) و روانشناسی (Psychology) را انتخاب می نمایند.
دانشجویان مقطع لیسانس پس از سال سوم باید در آزمون سراسری پزشکی (Medical College Admission Test) که به نام MCAT نیز شناخته می شود، ثبت نام کرده و در صورت موفقیت در این آزمون، وارد دانشکده پزشکی، دندانپزشکی؛ و یا داروسازی خواهد گردید. در این حال دانشجویان پس از چهار تا پنج سال تحصیل در دانشکده های پزشکی، مدرک خود را دریافت می کنند. بالا بودن معدل سال های تحصیل در مقطع کارشناسی و رزومه قوی از سایر عوامل قبولی در دانشکده های پزشکی می باشد.
شرایط اخذ پذیرش برای رشته های لیسانس مرتبط با پزشکی:
برای تحصیل در رشته های پزشکی در کانادا و آمریکا، متقاضی باید ابتدا از یک دوره کارشناسی پذیرش بگیرد. شرایط پذیرش در این رشته های به صورت زیر است:
– معدل بالای ۱۵ دیپلم و پیش دانشگاهی
– مدرک زبان انگلیسی آیلتس با نمره ۶٫۵ یا تافل کامپیوتری با نمره ۱۰۰
– دانشجویان در صورت نداشتن مدرک زبان، ابتدا باید در دوره های زبان دانشگاه به مدت یک تا دو ترم شرکت نمایند.
– برای شرکت در آزمون ورودی پزشکی معدل بالای ۱۶ در تمامی سال های تحصیل و رزومه قوی شامل شرکت در فعالیت های داوطلبانه و معرفی نامه از اساتید تاثیر گذار می باشد.
– امکان قبولی در آزمون ورودی پزشکی با لیسانس از کشوری غیر از کانادا یا آمریکا امکان پذیر نمی باشد.
دانشگاه‌های پزشکی کانادا:
استان انتاریو: انتاریو دارای شش دانشگاه پزشکی است و دارای بیشترین ظرفیت در تخصص های مختلف می باشد. دانشگاه های دارای رشته های پزشکی در انتاریو عبارتند از:
University of Ottawa, Queen’s University, Northern Ontario School of Medicine, University of Toronto, McMaster University, University of Western Ontario,
استان کبک: تسلط به زبان فرانسه برای تحصیل در کبک ضروری است. دانشگاه های دارای رشته های پزشکی در استان کبک عبارتند از:
Université Laval, Université de Sherbrooke, Université de Montréal, McGill University
استان آلبرتا: دانشگاه های دارای رشته های پزشکی در استان آلبرتا عبارتند از University of Alberta, University of Calgary
استان بریتیش کلمبیا: این استان دارای یکی از بهترین دانشگاه های رشته های پزشکی در جهان است . این دانشگاه University of British Columbia نام دارد.
استان نیو فوندلند: در این استان دانشگاه Memorial University of Newfoundland دارای رشته پزشکی است.
استان نوا اسکوشیا و نیو برانزویک: دانشگاه دارای رشته پزشکی در استان نوا سکوچیا و استان نیو برینزویک دانشگاه Dalhousie University است.
استان مانیتوبا: تنها دانشگاه دارای رشته پزشکی در استان مانیتوبا دانشگاه University of Manitoba می باشد.
استان ساسکاچوان: تنها دانشگاه دارای رشته های پزشکی در استان ساسکاچوان دانشگاه University of Saskatchewan می باشد

چاپ